Vorige week heb ik de knoop doorgehakt. Behalve de familieshoots wil ik ook weer meer zakelijke klanten aantrekken, omdat ik daar vaak veel meer van mijn kennis en creativiteit in kwijt kan. Toen ik dat besefte, wist ik dat ik mijn personal branding een boost moest geven. Geen badeendje, bellenblaas en vriendelijke familiefotograaf om mezelf bekend te maken, maar mezelf als expert in mijn vakgebied presenteren. In een uurtje met twee achtergronden en drie outfits is het gelukt om een toffe serie te maken die perfect aansluiten bij mijn doelen.

Het proces verliep moeiteloos, en daar waren een paar redenen voor:

  1. Dankzij mijn ervaring als model en fotograaf weet ik hoe ik goed op de foto kom. Ik begrijp hoe lichaamshouding, gezichtsuitdrukkingen en poses het eindresultaat bepalen. Niet omdat ik van nature fotogeniek ben, maar omdat ik geléérd heb hoe ik goed op de foto kan staan.
  2. Dankzij mijn duidelijke visie wist ik precies wat ik wilde overbrengen met mijn personal branding. Ik had vooraf goed nagedacht over de boodschap die ik wilde communiceren en welke kleuren, outfits en expressies daarbij passen. Lang leve kleurenpsychologie en beeldcommunicatie, ook 2 vakken die ik ooit gevolgd heb.
  3. Ik ben zeer vertrouwd met mijn eigen studio. Ik weet de weg op mijn duimpje en snapt hoe het licht zich gedraagt. Het creëren van een set en een paar mooie foto’s maken was voor mij een eitje.

Met dit caseverhaal hoop ik te laten zien dat personal branding fotografie niet ingewikkeld hoeft te zijn. Als je niet de kennis en ervaring hebt om het zelf te doen help ik je natuurlijk hartstikke graag. Ik zorg ervoor dat je goed op de foto komt. Ik help je ontdekken wat je personal brand is en hoe we dat in beeld kunnen vangen. Zodat jij straks foto’s heb waar je écht blij mee bent. (want anders ga je ze toch niet gebruiken;)