Hoi, mijn naam is Joke en ik ben het gelukkigst als ik achter de camera sta. In het dagelijks leven ben ik een tikkeltje ‘tomboy’. Ik draag weinig make-up en je kunt me uittekenen in jeans & sneakers. Maar als het gaat om fotoshoots haal ik alles uit de kast om toffe platen te maken.

Ik ben al sinds 2014 professioneel fotograaf. En hoewel ik fotografie heel leuk vind, snap ik dat op de foto gaan niet voor iedereen een hobby is. Daarom maak ik het graag zo makkelijk, luchtig en leuk als ik kan.

Begonnen als kinderfotograaf

De eerste 4 jaar van mijn carrière heb ik een bak ervaring opgedaan als fulltime kinderfotograaf. Daar leerde ik goed te kijken naar wat mijn modelletjes nodig hadden. Waren ze verlegen en hadden ze wat aanmoediging nodig om uit hun schulp te kruipen? Of waren ze juist hieperdepiep vanwege de spanning en moesten ze getemperd worden? Ik verwacht nooit dat ze meteen perfect luisteren, maar laat ze altijd even landen.

Ervaring in de modewereld

Daarnaast heb ik een achtergrond in de modewereld, ik ben model geweest. En wat blijkt: fotogeniek zijn is geen aangeboren talent, maar een vaardigheid die je kan leren. Ik was namelijk super awkward als puber, met veel te lange ledematen en geen enkel gevoel van stijl. Alles wat ik in de modewereld geleerd heb, gebruik ik nu om ervoor te zorgen dat mijn klanten er prachtig uitzien. Door outfittips te delen, te coachen in het poseren en te laten zien hoe je toch op commando mooi kan kijken. Het is even wennen, maar je zult zien dat het op een gegeven moment vanzelf gaat.

Fotostudio in Den Helder

Sinds 2019 woon ik in Den Helder, samen met mijn grote liefde, collega-fotograaf Andries Kooijman van Anko Fotografie. En sinds die tijd heb ik ontzettend veel kinderen en families mogen fotograferen. Ik heb nu een hele fijne vaste klantenkring waarvan ik regelmatig de familiefoto’s mag updaten. Daarnaast werk ik in de online marketing en help ik kleine ondernemers met hun marketing – van fotografie en video tot strategie.

I love my job,

that’s my superpower!