In het dagelijks leven ben ik een tikkeltje ‘tomboy’. Ik draag weinig make-up en je kunt me uittekenen in jeans & sneakers. Maar als het gaat om fotoshoots verander ik in een hopeloze romanticus. Dan word ik heel gelukkig van mooie jurken, zacht licht en rustige kleuren.

Mijn naam is Joke Kleijer en ik ben al ruim 7 jaar professioneel fotograaf. De eerste 4 jaar van mijn carrière werkte ik als fulltime kinderfotograaf bij Kids Profi Portrait, later Kidsfotografie. Met een pop-up fotostudio reisde ik stad en land af om letterlijk duizenden kids te fotograferen. Dankzij de ervaring die ik daar heb opgedaan lukt het me om kids van alle leeftijden in no-time op hun gemak te stellen en een leuke middag te bezorgen. En als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn de ouders meestal ook blij!

Eigen fotostudio

Naast mijn fulltime baan als kinderfotograaf fotografeerde ik ook graag in mijn eigen fotostudio. Hier had ik de ruimte om creatiever om te gaan met licht en achtergronden, én kon ik ook volwassenen fotograferen. Leuk weetje: van mijn 16e tot mijn 23e heb ik modellenwerk gedaan. Veel van mijn beginnende collega-modellen kwamen langs in mijn fotostudio om aan hun portfolio te werken. Vanuit mijn ervaring kon ik hen begeleiden met hun poses.

Verhuisd naar Den Helder

Fast forward naar 2019. Ik verhuisde naar Den Helder om samen te zijn met mijn grote liefde, collega-fotograaf Andries Kooijman van Anko Fotografie. Een perfect moment om nog eens goed na te denken over Joke Kleijer Fotografie. Vanuit mijn specialisatie als kinderfotograaf wilde ik dé kinderfotograaf van Den Helder worden. Of dat gelukt is? Alleen in december al heb ik 79 kids op de foto gezet dankzij een leuke fotoactie bij tuincentrum Den Helder. Sommige kindjes heb ik wel 2 of 3 keer voor de lens gehad in 2019. En er zijn al heel veel ouders die mij kennen!

En toen kwam Corona

Toen kwam Corona en werd het even heel stil. Kleine kinderen fotograferen op anderhalve meter is bijna niet te doen. De Buik & Baby bazaar werd afgelast en newbornfotografie heeft even een stop gehad. Vanaf mei mochten we weer heel voorzichtig aan het werk. De eerste familieshoots op het strand waren echt wel weer even wennen, maar uiteindelijk konden we weer lekker aan de gang. Toch heeft Corona wel een blijvende impact gemaakt. Omdat ik zoveel mogelijk afstand wil houden, met name van pasgeboren kindjes, heb ik meer ouders mét hun kinderen gefotografeerd. En daar ben ik een beetje verliefd op geworden, want stiekem is dat heel waardevol om vast te leggen. Een familieshoot is eigenlijk een loveshoot to the max!

Mijn stijl: tijdloze en liefdevolle foto’s

Simpel en stijlvol, zonder poespas. Deze fotoshoot draait om JULLIE.

I love my job,

that’s my superpower!

Bekijk mijn portfolio