Newbornshoot Den Helder – Ben je zwanger en overweeg je een newbornshoot? Oriënteer je op een professionele newbornfotograaf bij jou in de buurt! Mijn naam is Joke Kleijer, ik heb ruim 9 jaar ervaring als baby- en kinderfotograaf. Je bent van harte welkom voor een newbornshoot in mijn professionele fotostudio in Den Helder.

Dit kun je verwachten bij een newbornshoot

De beste tijd voor een newbornshoot is als je baby ongeveer 2 à 3 weken oud is. Mama is dan hopelijk al wat opgeknapt en de eerste hectische dagen zijn voorbij. De baby heeft nog wel de echte pasgeboren look en is (hopelijk) heerlijk slaperig. Is je baby al wat ouder? Dan is de aanpak nét wat anders en wordt de shoot een baby fotoshoot.

Zodra je de fotostudio instapt voel je dat de ruimte heerlijk verwarmd is zodat de baby niet teveel afkoelt tijdens de shoot. Draag zelf luchtige kleding, want voor ons is het best warm! Vooraf hebben we al telefonisch of online contact gehad zodat ik weet welke setups ik klaar moet zetten. Papa, mama en eventuele broertjes/zusjes mogen altijd mee op de foto. Meestal is het prettig om te starten met de gezamenlijke foto’s. Als die gemaakt zijn kan één van de ouders met de oudere kids de studio vast verlaten en bijvoorbeeld even buiten spelen. (Voor de studio is een enorm grasveld waar je heerlijk kunt voetballen en ravotten!)

Het tempo van de baby

Newbornfotografie is een vak apart en vergt heel veel geduld. Ik kies ervoor het tempo van de baby te volgen. Het welzijn van jullie kindje is belangrijker dan mooie foto’s. Het is ook geen ramp als de baby niet wil slapen, of af en toe een beetje huilt tijdens het verkleden. Er is genoeg tijd om tussendoor te voeden en te knuffelen en we willen ten allen tijde voorkomen dat je baby overstuur raakt. Als onderdeel van mijn opleiding heb ik een cursus babymassage gevolgd (kraamcadeautip!) waarmee ik de baby help ontspannen.

Wat neem ik mee naar een newbornshoot?

We beginnen met een inkoppertje: de baby natuurlijk. En jezelf. En je partner als dat kan, of je kids. Zelfs opa en oma zijn welkom. Verder is het fijn om een eigen dekentje mee te hebben om de baby tussen de poses door warm te houden. Dat voelt en ruikt vertrouwd en helpt de kleine ontspannen. Je mag altijd meerdere setjes kleding meenemen. Let er goed op dat ze niet te groot zijn, daardoor lijkt het alsof je kindje ‘verdrinkt’ in de outfit. Zelf ben ik altijd fan van simpel. Een mooie romper in een natuurlijke kleur zorgt voor een tijdloos plaatje. In de studio heb ik een hele selectie aan wraps om je baby te kleden voor de foto. Een schone luier is heel belangrijk, de kans is groot dat je de kleine tussendoor moet verschonen. Als je baby een speentje gebruikt, neem die dan ook mee.

Hoever van tevoren moet ik een newbornshoot boeken?

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn! Babies worden niet altijd op de uitgerekende tijd geboren, dus ik houd graag wat speling in mijn agenda om de shoot te verschuiven als dat nodig is. Dat betekent dat de beschikbaarheid voor newborn fotoshoots beperkt is. Zodra je weet wat je uitgerekende datum is kun je al je newbornshoot vastleggen. Wil je graag een foto op je geboortekaartje? Dat kan, daarvoor kom ik in overleg met een mobiele fotostudio bij je thuis. Overweeg je een newbornshoot? Info & tarieven vind je hier. Neem vandaag nog contact op om de beschikbaarheid te checken!