Fotoshoot ideeën voor mannen

Je wilt een fotoshoot doen, maar je hebt geen inspiratie. Je bladert door Instagram, Pinterest of Google Images, maar niets spreekt je echt aan. Wat nu? De oplossing is eenvoudiger dan je denkt, de meeste mensen kijken er namelijk iedere dag naar: films en series.

Films zijn een rijke bron aan inspiratie voor fotoshoots. De decors, de kostuums, de belichting, de poses – alles kan je helpen om een unieke en stijlvolle shoot te creëren. Kijk maar eens naar deze shoot. Het is een soort Rambo in Avatar-stijl met een snufje Hulk geworden. Om deze look & feel neer te zetten hebben we alle huisplanten naar de studio gesleept. Een flinke dosis rook, gekleurd licht en je hebt een set die tot de verbeelding spreekt.

Het hoeft natuurlijk niet zo over-the-top science fiction te zijn (hoewel ik daar wel heel lekker op ga). Kijk bijvoorbeeld eens naar Don Draper in de serie Mad Man. Prachtige jaren 60 styling. Laat je inspireren door James Bond of de badass bikers in Sons of Anarchy. Bonuspunten als je ook zo’n vette Harley Davidson regelt.

Enkele tips om je op weg te helpen:

  • Kies een film die je visueel aanspreekt. Denk na over de stijl van de film, de kleuren, de sfeer. Wat spreekt je aan? Is het de styling, de set, de emotie? Wat wil je daarvan terugzien in je eigen shoot?
  • Recreëren of interpreteren. Hoever wil je gaan in het namaken van de film? Wil je een iconische scène uit de film recreëren, of wil je juist een eigen interpretatie geven?
  • Let op de details. De kleine details kunnen een grote impact hebben op de sfeer van je foto’s. Wat kun je meenemen dat bijdraagt aan het geheel?
  • Zoek een geschikte locatie. De locatie is minstens zo belangrijk als de rest van de shoot. We kunnen een hoop in de studio, maar soms werkt het beter om er een toffe kant-en-klare locatie bij te zoeken.

Hoe zou jij gefotografeerd willen worden? Kom maar op met je idee, ik ga de uitdaging graag aan!