Het seizoen voor strandshoots is weer aangebroken! Het strandmeisje in mij doet een vreugdedansje, want hier kijk ik het hele jaar naar uit. Een zwoele zomeravond, het gouden uurtje, als je ’t mij vraagt is er niets mooiers dan een fotoshoot op het strand. En als ervaren strandganger deel ik graag een paar tips hoe je van jouw strandshoot een succes maakt.

1. Vergeet je schoenen

Strand en schoenen zijn meestal geen goede combinatie. Je mooie hakjes zakken weg en je sneakers raken vol met zand. En ook al kun je jouw schoenen zandloos houden, dan moet je nog oppassen dat je niet met je voeten in het water staat. Zout water kan lelijke vlekken achterlaten en het zou zonde zijn om je schoenen weg te moeten gooien. Daarom, vergeet die schoenen en kom lekker op blote voeten. Op het strand mag dat, en zo kom je direct in vakantiestemming!

2. Het waait op het strand

Op het strand staat altijd een lekker briesje. Soms waait het misschien wel iets te hard. Houd daar dus rekening mee als je vooraf naar de kapper gaat, een flinke windvlaag kan al dat werk in een paar tellen ongedaan maken. Vraag om een windproof kapsel, of omarm je wilde haren. Je kunt altijd een haarknip of elastiekje meenemen om te voorkomen dat je haar in je gezicht waait.

P.s. Weet je nog niet wat je met je haar moet voor de fotoshoot? Bekijk dan deze blog!

Romantische fotoshoot strand

3. Ochtendmens of avondmens?

Op het strand vind je nergens schaduw. Als fotograaf kan ik het licht dus niet zo makkelijk sturen. Wil je een strandshoot? Dan plannen we die rond zonsopgang of zonsondergang. De zon staat dan laag en dat geeft het allermooiste licht. Door het jaar heen verandert het moment waarop de zon ondergaat. Wil je rond zonsondergang shooten met kleine kinderen? Wacht dan tot september, dan hoeven de kids niet zo lang op te blijven voor de fotoshoot op het strand.

4. Neem wat warms mee!

Op het strand kan het soms frisser zijn dan je denkt. Met name als je rond zonsondergang gaat shooten kan de temperatuur flink dalen. Een dik vest of een warme trui is geen overbodige luxe, zeker als er kleine kinderen bij zijn.

Fotoshoot strand Den Helder

5. Niet vergeten

Absoluut onmisbaar bij een fotoshoot op het strand: een handdoek. Op een handdoek kun je je spulletjes veilig parkeren zonder dat overal zand komt. Ook fijn om je voeten even af te kunnen drogen voordat je je schoenen weer aandoet.

6. Een stukje lopen

Voordat je op het strand bent, moet je bijna altijd nog een stukje door de duinen. Houd er dus rekening mee dat het een klein eindje lopen is. Zeker voor de kleintjes is het niet de bedoeling dat ze total loss zijn tegen de tijd dat ze op het strand aankomen. Is er iemand slecht ter been? Laat dit dan graag van tevoren weten, dan denk ik graag met jullie mee voor een oplossing.

Dit waren 6 tips om je goed voor te bereiden voor een fotoshoot op het strand. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden voor een strandshoot rond zonsondergang? Stuur dan een berichtje en ik zend je vrijblijvend een brochure met alle informatie.