Van statistieken kun je leren. Net als elk jaar dook ik ook dit jaar weer in de cijfers op mijn Instagram. Het is een soort graadmeter, welke kant wil ik op met mijn fotografie? Mijn best-scorende foto was dit bijzondere familieportret uit een fotoshoot met een leuk gezin. Bijzonder, want het deze foto bestaat uit 4 losse portretten die ik later samengevoegd heb in Photoshop. Iets wat ik nog nooit gedaan had! Heel leuk om af en toe iets nieuws uit te proberen, en nog veel leuker als het dan ook werkt! 

Het lijkt me heel gaaf om hier komend jaar nog veel meer mee te experimenteren. Zo heeft mijn familie de traditie om hun oudste zoon dezelfde naam te geven: mijn opa, vader én broertje hebben dezelfde voor- en achternaam. Dat vraagt gewoon om zo’n soort foto! De eerstvolgende shoot op mijn wensenlijstje is dan ook de 3 generaties C. Kleijer. En het mooie is: ik kan van iedereen gewoon een los portret maken. Het hoeft niet op dezelfde dag en kan allemaal op afstand plaatsvinden. Ideaal in deze tijd!

Familieportret Den Helder

Ook leuk: zo’n foto met een heel groot gezin, of juist een mooi moeder-dochter-kleindochter-thema. Heb jij nog een tof idee? Lijken jij en je broers/zussen énorm veel op elkaar of hebben jullie misschien wel 4 generaties in de familie? Stuur een mailtje naar jokekleijer@gmail.com, dan gaan we kijken of we ook zo’n tof portret van jullie kunnen maken! Je kunt natuurlijk ook terecht voor een gewone fotoshoot voor je gezin. Kijk op deze pagina voor wat inspiratie!