Het is weer zover, de wintertijd is ingegaan en de bladeren beginnen te verkleuren. In de fotostudio betekent het dat de minishoots voor de deur staan! Ieder jaar in maart en november gaan de deuren van de studio wijd open om in één dag 12 gezinnen te fotograferen. En net als de voorgaande edities is ook deze ronde weer volledig uitverkocht. Persoonlijk is het één van mijn favoriete dagen van het jaar. Het is zo leuk om bekende en nieuwe gezichten te zien. En fotografie is zeg maar écht m’n ding, ik krijg zoveel energie van zo’n dag!

Wat kosten de minishoots?

Normaal gaan studioshoots vanaf €200,- en heb je de keuze uit verschillende achtergronden en stijlen. Dat bespreken we tijdens een telefonische kennismaking vooraf. Bij minishoots gaat het net even anders. Alles staat al klaar, je hebt alleen de keuze uit een lichte of donkere achtergrond. Zo kan ik zonder de studio om te bouwen aan de lopende band gezinnen op de foto zetten. Je betaalt voor een minishoot dan ook maar €50.- per gezin. Dat is inclusief jouw favoriete foto digitaal, netjes nabewerkt in 4K-resolutie. En de shoot duurt maar zo’n 20 minuutjes, ideaal met kleine kinderen (of grote mensen die niet van foto’s houden).

Hoe werkt het?

Voor de shoot

Zo’n 2 maanden van tevoren kun je je aanmelden. Ik laat meestal via Instagram en Facebook weten dat de agenda weer openstaat. Je kiest een tijdslot van 30 minuten tussen 10:00 en 16:30. Deze keer ging het echt megasnel, in 3 dagen waren 11 van de 12 plekjes uitverkocht. Na betaling is de reservering compleet. Ongeveer een week van tevoren krijg je nog een mailtje met de info op een rijtje, hoelaat je verwacht wordt, waar je het beste kunt parkeren en wat tips om je te helpen de kleding te kiezen.

Tijdens de shoot

Om de dag soepel te laten verlopen is het belangrijk dat iedereen op tijd is. Niet te vroeg en niet te laat. Tussen elke shoot zit 10 minuten speling en ervaring leert dat dat precies genoeg is. Ik ontvang je in ons huis, we lopen één trap op naar boven waar de studio zich bevindt. Daar is ook een kapstok waar je je jassen netjes kwijt kunt en een spiegel om te checken of je haar goed zit. In 20 minuutjes maken we verschillende groepsfoto’s zodat je keuze hebt, daarnaast kunnen er ook foto’s apart gemaakt worden, of met broertjes/zusjes.

Na de shoot

Na de shoot ga ik als een malle aan de gang met jullie foto’s. Ze worden dezelfde dag nog geback-upt zodat ze meteen veiliggesteld zijn. Vervolgens maak ik een eerste selectie van alle gelukte beelden en plaats die in een online klantenportaal met wachtwoord. Binnen een week ontvang je van mij de inloggegevens en kan het uitkiezen beginnen. Nadat je de selectie hebt doorgegeven duurt het maximaal 3 weken om de foto’s te bewerken. Je ontvangt een WeTransfer-link om de foto’s te downloaden. Heb je extra foto’s bijbesteld? Dan ontvang je daarvoor een aparte factuur en ontvang je de foto’s nadat de betaling compleet is. Goed om te weten: de foto’s blijven nog minimaal een jaar in het archief staan. Ben je je foto’s kwijtgeraakt, dan kun je binnen een jaar een nieuwe downloadlink aanvragen voor €15,-.

Op zoek naar inspiratie?

Dit zijn voorbeelden van minishoots uit voorgaande jaren.